Ούτε το μπόνους των 250 ευρώ το μήνα δεν ήταν αρκετό για να δελεάσει τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, ώστε να θυσιάσουν το καλοκαίρι και τις διακοπές τους, προκειμένου να εξετάσουν τους 140.000 φακέλους των συντάξεων που εκκρεμούν.

Από τους 2.500 υπαλλήλους που όριζε η υπουργική απόφαση ότι θα συμμετείχαν στον καλοκαιρινό μαραθώνιο, ούτε 1.000 δεν βρέθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή για την στελέχωση των 100 κλιμακίων που θα «έτρεχαν» με κατεπείγουσες διαδικασίες την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων. 
Έτσι το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου εκδόθηκαν μόλις 20.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, ενώ το στοίχημα της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι έως το τέλος του έτους να απονεμηθούν επιπλέον 70.000 οριστικές συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντάξεις που εκκαθαρίστηκαν αφορούν ασφαλισμένους σε ένα Ταμείο (ΙΚΑ ή Δημόσιο) και όχι με διαδοχική ασφάλιση, που είναι πιο περίπλοκο, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών διευκρινιστικών εγκυκλίων.

Στις αρχές του καλοκαιριού οι αιτήσεις που ήταν στοιβαγμένες στα συρτάρια του ΕΦΚΑ αφορούσαν 138.899 κύριες και 126.022 επικουρικές συντάξεις, καθώς και 62.652 εφάπαξ. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ ζήτησαν από τη διοίκηση του φορέα να μεταθέσει χρονικά το πρόγραμμα απονομής των συντάξεων, προκειμένου οι υπάλληλοι που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τις άδειες να αυξηθούν και έτσι να αποδώσουν τα προσδοκώμενα. 

Έτσι, αντί για το τέλος Σεπτεμβρίου που έληγε ο θερινός «αγώνας δρόμου» για τις συντάξεις, επιδιώκεται η παράτασή του έως το τέλος Δεκεμβρίου, με δυνατότητα ολιγοήμερων αδειών, εφόσον το αίτημα εγκριθεί από τον διευθυντή του τμήματος.

Το μπόνους αποδοτικότητας των 250 ευρώ (συνολικά ποσό 3.700.000 ευρώ) από τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ) θα μοιράζεται σε εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπαλλήλους αναγνώρισης και ελεγκτές του φορέα, ώστε να εργαστούν εντατικά σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες. 

Στόχος είναι στις πρωινές βάρδιες κάθε ανακεφαλαιωτής να ολοκληρώνει 120 φακέλους τον μήνα και ο ελεγκτής να εξετάζει 240 φακέλους τον μήνα. Στην απογευματινή βάρδια, η ομάδα των τριών υπαλλήλων (εισηγητής, ανακεφαλαιωτής, υπάλληληλος αναγνώρισης) θα πρέπει να εκδίδει από 20 έως 40 συνταξιοδοτικές αποφάσεις το μήνα, ενώ ο ελεγκτής θα πρέπει να ελέγχει 60-120 αποφάσεις το μήνα. 
Πάντως, το πλάνο απόδοσης θα πρέπει να τηρείται ευλαβικά από κάθε υπάλληλο, καθώς αν δεν «πιάνει» τον ελάχιστο στόχο, δεν θα παίρνει το μπόνους των 250 ευρώ μηνιαίως.