current views are: 10

21 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση15:58

Φοροδιαφυγή και στη…. Σπιναλόγκα – «Βροχή» τα λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις

Πρόστιμο ακόμα και σε τουριστικό λεωφορείο

Δημοσίευση 15:58’

Πρόστιμο ακόμα και σε τουριστικό λεωφορείο

Βροχή πέφτουν τα λουκέτα και τα πρόστιμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Oι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής επέβαλαν κλείσιμο 96 ωρών, δηλαδή διακοπή λειτουργίας τεσσάρων ημερών, λόγω υποτροπής, σε καφέ-αναψυκτήριο της Σπιναλόγκας και σε ψαροταβέρνα στο κέντρο της Ρόδου.

Επίσης, γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου θα παραμείνει κλειστό για δυο ημέρες για μη έκδοση αποδείξεων. Για τον ίδιο λόγο μπήκε λουκέτο για δυο ημέρες και σε μπαρ στην Ίο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Δημοκρατίας’, τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που θα καταβάλουν επιχείρηση με τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Κινέτα, καθώς δεν είχε εκδώσει 48 εισιτήρια, εταιρία με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Οία Σαντορίνης για μη έκδοση αποδείξεων 1.000, 1.100 και 500 ευρώ, εταιρία με ενοικιαζόμενα στο Φηροστεγάνι για μη έκδοση αποδείξεων 900, 250 και 170 ευρώ, καθώς και εταιρία ενοικίασης ομπρελών και δραστηριοτήτων με αλεξίπτωτα στο Πρασονήσι Ρόδου.

Με βάση τη νομοθεσία:

-Eφόσον κατά τον ίδιο, μερικό επιτόπου φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση περισσότερων από 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον διαπιστώνεται ότι η αξία των παραστατικών πώλησης, τα οποία δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς, υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους τους, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργέθηκε ο έλεγχος.

Εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικο έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπου έλεγχο στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου ότι δεν εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον τρία παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως του πλήθους τους, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπου έλεγχο στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου ότι δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον τρία παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας, τότε η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελητί για 96 ώρες, δηλαδή για τέσσερις μέρες.

-Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρήση βίας ή απειλής κατά των ελεγκτών αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης, την οποία αφορά ο έλεγχος, έως έναν μήνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Αναστολή

Πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση παραβίασης της αναστολής από τον υπόχρεο, επιβάλλεται κάθε φορά με πράξη των οργάνων της ΑΑΔΕ επιπλέον αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 10 ημέρες. 


σχετικα αρθρα