current views are: 10

20 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:18

FT: Το Plan B των τραπεζών για τα κόκκινα δανεία

Το δικό τους πλάνο για την αντιμετώπιση του φλέγον ζητήματος των κόκκινων δανείων πρόκειται να εκπονήσουν οι τράπεζες

Δημοσίευση 17:18’

Το δικό τους πλάνο για την αντιμετώπιση του φλέγον ζητήματος των κόκκινων δανείων πρόκειται να εκπονήσουν οι τράπεζες

Το δικό τους πλάνο για την αντιμετώπιση του φλέγον ζητήματος των «κόκκινων δανείων» πρόκειται να εκπονήσουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται η  οικονομική εφημερίδα Financial Times,

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα τραπεζικές πηγές, αναφέρουν ότι τα νέα σχέδια των τραπεζών έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στους στόχους του 2018-2019.

Αυτή η εξέλιξη, όπως αναφέρουν οι Financial Times, αυξάνει το αρνητικό συναίσθημα που έχει ήδη αρχίσει να «γεννιέται» γύρω από τις ελληνικές τράπεζες κυρίως λόγω της διαφωνίας μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και των Ευρωπαίων δανειστών. Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι στήνεται ένα σκηνικό δύσκολων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της τρίτης αξιολόγησης.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι την περασμένη Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε ότι το Ταμείο πιθανώς να απαιτήσει τη λήψη νέων μέτρων για την επόμενη χρονιά. Εσπευσε δε να διευκρινίσει ότι τα προγράμματα εξελίσσονται και οι συνθήκες αλλάζουν. «Τον Ιούλιο το ΔΝΤ είχε υπολογίσει ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 δισ. έξτρα χρηματοδότηση, εγείροντας με αυτό τον τρόπο το ενδεχόμενο μιας νέας αναχρηματοδότησης» γράφει η βρετανική εφημερίδα, που παράλληλα τονίζει ότι αυτή η ανασφάλεια έχει κάνει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να κατρακυλούν.


σχετικα αρθρα