current views are: 8

17 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση11:36

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Από τις… 400.000 επιχειρήσεις μόλις 137 έκαναν αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό!

«Η επιχειρηματικότητα επιζητά ουσιαστικές λύσεις και όχι ασπιρίνες»

Δημοσίευση 11:36’

«Η επιχειρηματικότητα επιζητά ουσιαστικές λύσεις και όχι ασπιρίνες»

Τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία του πολυδιαφημισμένου εξωδικαστικού συμβιβασμού εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος κάνοντας λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα από το πρώτο δίμηνο λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας.
 
«Από την ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση οφειλών πανελλαδικά είναι μόλις 137 και όλα αυτά την ώρα που κυβερνητικοί παράγοντες δήλωναν αισιόδοξοι πως θα μπορούσαν να επωφεληθούν ως και 400.000 επιχειρήσεις» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας πως πλέον «δύο στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Αναμφίβολα πολλές από τις εγκλωβισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν σήμερα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωπες με καταγγελία των δανείων τους, καθώς η χώρα έχει δεσμευθεί για μείωση του ύψους των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019». 

«Ως επιμελητηριακή κοινότητα προσπαθήσαμε και ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός, που θα επιτρέπει τη διαχείριση του μεγάλου όγκου υποθέσεων με ταχύτητα. Μέχρι στιγμής βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο, αργούς ρυθμούς, γραφειοκρατία, προσκόμματα και αποτρεπτικά κριτήρια προκειμένου να ενταχθεί μία επιχείρηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας πως «η ταχύτητα, σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων, είναι αυτό που διαφοροποιεί την εξωδικαστική διαδικασία από την παραδοσιακή δικαστική οδό». «Η επιχειρηματικότητα επιζητά ουσιαστικές λύσεις και όχι ασπιρίνες» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.


σχετικα αρθρα