current views are: 8

18 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση15:06

Κ. Κόλλιας: Δεν μπορεί το ΚΑΣ μετά από 16 χρόνια να εντοπίζει θέμα με το Ελληνικό

”Η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για τα πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σπουδαίο που είναι μια επένδυση”.

Δημοσίευση 15:06’
αρθρο-newpost

”Η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για τα πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σπουδαίο που είναι μια επένδυση”.

Για τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό μίλησε στο συνέδριο Prodexpo 2018 για την ακίνητη περιουσία ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας υπογράμμισε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία με καθυστέρηση… 16 ετών διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα με το Ελληνικό: ”Η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω σε σχέση με την πορεία των επενδύσεων είναι πολύ άσχημη. Το Ελληνικό υπάρχει από το 2001 και δεν μπορεί ξαφνικά να έρχεται η αρχαιολογική υπηρεσία να λέει ”εδώ αλλάζουν οι χρήσεις γης”. ‘

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο: ”Η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για τα πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σπουδαίο που είναι μια επένδυση. Από τη γραφειοκρατία δεν ξεφεύγει ούτε η αγορά ακινήτων. Δανειστές και κυβερνήσεις δεν ενέσκηψαν πάνω στο θέμα”.

Όπως τόνισε, δε: ”Η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτικών συναλλαγών απαιτεί πάνω από 10 δικαιολογητικά και αν αναφερόμαστε σε τραπεζικό δανεισμό ο αριθμός τους υπερδιπλασιάζεται. Υπάρχουν επιχειρήσεις που βάζουν τα χρήματά τους σε γη και δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν”. 


σχετικα αρθρα