Για τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό μίλησε στο συνέδριο Prodexpo 2018 για την ακίνητη περιουσία ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας υπογράμμισε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία με καθυστέρηση... 16 ετών διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα με το Ελληνικό: ''Η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω σε σχέση με την πορεία των επενδύσεων είναι πολύ άσχημη. Το Ελληνικό υπάρχει από το 2001 και δεν μπορεί ξαφνικά να έρχεται η αρχαιολογική υπηρεσία να λέει ''εδώ αλλάζουν οι χρήσεις γης''. '

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο: ''Η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για τα πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σπουδαίο που είναι μια επένδυση. Από τη γραφειοκρατία δεν ξεφεύγει ούτε η αγορά ακινήτων. Δανειστές και κυβερνήσεις δεν ενέσκηψαν πάνω στο θέμα''.

Όπως τόνισε, δε: ''Η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτικών συναλλαγών απαιτεί πάνω από 10 δικαιολογητικά και αν αναφερόμαστε σε τραπεζικό δανεισμό ο αριθμός τους υπερδιπλασιάζεται. Υπάρχουν επιχειρήσεις που βάζουν τα χρήματά τους σε γη και δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν''.