Το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες τα στοιχεία των ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου που έκαναν οι φορολογούμενοι χρησιμοποιώντας για τις αγορές τους ή τις πληρωμές υπηρεσιών πλαστικό χρήμα (πιστωτική η χρεωστική κάρτα), προκειμένου να προχωρήσει στην πρώτη διπλή κλήρωση της φορο-λοταρίας αποδίδοντας έπαθλα δύο μηνών στους τυχερούς, τα οποία  μεταφράζονται σε 1.000 ευρώ για 2.000 τυχερούς.

Ετσι, ενώ ο σχεδιασμός προέβλεπε να ξεκινήσει η φορο-λοταρία τον Οκτώβριο με τις ηλεκτρονικές πληρωμές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο, τελικώς η καθυστέρηση από πλευράς τραπεζών στην παράδοση των στοιχείων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ως αποτέλεσμα να στηθεί διπλή κληρωτίδα για ηλεκτρονικές πληρωμές δύο μηνών.

Ετσι θα δοθούν έπαλθα 1.000 ευρώ σε 2.000 τυχερούς τα οποία μάλιστα θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τυχερών.

Η ημερομηνία και η ώρα διεξαγωγής της διπλής κλήρωσης θα γίνει γνωστή στους φορολογούμενους μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου της ΑΑΔΕ ,όπως επίσης και ο αριθμός των λαχνών που θα έχουν συγκεντρώσει για το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος με βάση τις ηλεκτρονικές πληρωμές που έκαναν.

Η όλη διαδικασία της φορο-λοταρίας θα αποφέρει από πλευράς κράτους στους τυχερούς 12 εκατ. ευρώ για όλο το έτος. Επειδή καθυστέρησε σημαντικά για φέτος η έναρξη της φορο-λοταρίας το υπόλοιπο από τα διαθέσιμα 12 εκατ. ευρώ που δεν κλήρώθηκαν, και αφορούν τους μήνες Ιανουάριος-Αύγουστος, θα αποτελέσουν τον χριστουγεννιάτικο μποναμά, καθώς τον Δεκέμβριο θα κληρωθούν 8.000 τυχεροί, οι οποίοι θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Τέλος, όσον αφορά τους λαχνούς ο αριθμός τους θα προκύπτει για κάθε φορολογούμενο από το ύψος των ηλεκτρονικών πληρωμών που έκανε για κάθε μήνα. Ετσι π.χ όσοι έκαναν πληρωμές από 1-100 ευρώ θα λαμβάνουν 1 λαχνό/ευρώ, από 101-500 ευρώ 1 λαχνό/2 ευρώ (π.χ για 150 ευρώ πληρωμές θα λαμβάνουν 75 λαχνούς), από 501-1000 ευρώ 1 λαχνό/3 ευρώ και από 1001 ευρώ και πάνω 1 λαχνό/4 ευρώ.

Οι νικητές των κληρώσεων θα ενημερώνονται με e-mail, ενώ όσοι κερδίσουν δύο φορές στην ίδια κλήρωση θα δικαιούνται μόνον 1.000 ευρώ, καθώς στην περίπτωση αυτή το έπαθλο των άλλων 1.000 ευρώ θα λαμβάνει άλλος τυχερός, στον οποίο θα ανήκει ο αναπληρωματικός λαχνός.