Στην επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο στέκεται και η εφημερίδα Financial Times. Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο οικονομικό πείραμα της Ευρώπης, η επιτυχία του είναι κάθε άλλο παρά σίγουρη.

Μετά από μια δεκαετία κρίσης και επιτήρησης από τους πιστωτές, η Ελλάδα οδεύει προς την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, σημειώνουν οι FT, που τονίζουν πως για τις Βρυξέλλες ωστόσο, οι κίνδυνοι από το επικείμενο τέλος της κηδεμονίας του μεγαλύτερου κράτους - οφειλέτη τους είναι τεράστιοι.

Όπως εξηγούν, από τις μεταρρυθμίσεις του νομικού συστήματος μέχρι και την δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πεδίο της δημόσιας πολιτικής της Ελλάδας που δεν έχουν «ακουμπήσει» οι εταίροι της τα προηγούμενα 8 χρόνια.

Η Ελλάδα ήταν αδιαμφισβήτητα το «τρυβλίο Petri» της ευρωζώνης (ευφημισμός για το πειραματόζωο), σημειώνουν οι FT.

Όλα αυτά θα τελειώσουν με το τέλος της οικονομικής κηδεμονίας, αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, σημειώνουν οι FT παραθέτοντας τους κινδύνους εφαρμογής τω δεκάδων μεταρρυθμιστικών νόμων που έχει περάσει κατά την διάρκεια των μνημονίων η χώρα.