current views are: 4

1 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση21:00

Εμ. Μακρόν: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2018

Ο κ. Μακρόν επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να παράσχει στέγη «σε όλους εκείνους που σήμερα είναι άστεγοι».

Δημοσίευση 21:00’

Ο κ. Μακρόν επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να παράσχει στέγη «σε όλους εκείνους που σήμερα είναι άστεγοι».

Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις που άρχισαν το 2017 «θα συνεχιστούν με την ίδια δυναμική και το 2018», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του.

Οι μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνες που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα συνεχιστούν, είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει τη δράση του παρά τις «αντίθετες φωνές» που ακούγονται.

Ο κ. Μακρόν επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να παράσχει στέγη «σε όλους εκείνους που σήμερα είναι άστεγοι». «Υπάρχουν ακόμη κάποιες καταστάσεις που είναι απαράδεκτες. Θα συνεχίσουμε τις αναγκαίες προσπάθειες για να πετύχουμε πλήρως τη δέσμευση που εγώ ο ίδιος ανέλαβα απέναντί σας», συνέχισε, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει αυτόν τον στόχο.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών προκειμένου η ήπειρος να ξαναβρεί τις «ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της» και να χαράξει ένα μεγάλο σχέδιο για την Ευρώπη.

«Αγαπητοί Ευρωπαίοι συμπολίτες μου, το 2018 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και αυτήν τη χρονιά θα σας χρειαστώ» είπε, καλώντας τους να μην ενδώσουν «ούτε στους εθνικιστές, ούτε στους ευρωσκεπτικιστές». «Χρειάζεται να ξαναβρούμε την ευρωπαϊκή φιλοδοξία, να ξαναβρούμε μια Ευρώπη πιο ενωμένη, πιο δημοκρατική, επειδή είναι καλό για τους λαούς μας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη είναι καλή για τη Γαλλία».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη μπορεί να γίνει μια οικονομική, κοινωνική, οικολογική και επιστημονική δύναμη που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Κίνα, τις ΗΠΑ, διατηρώντας τις αξίες εκείνες που αποτελούν την κοινή ιστορία μας.

»Θα συνεχίσω να εργάζομαι με καθέναν από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και ιδίως με τη Γερμανία», είπε, εξηγώντας ότι «αυτός ο διάλογος με τους Γερμανούς φίλους μας είναι η αναγκαία προϋπόθεση για κάθε ευρωπαϊκή πρόοδο, είναι αυτό από το οποίο ξεκινούν όλα».