current views are: 7

3 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:05

Αλαλούμ με τις 12 ηλεκτρονικές δόσεις – «Αδειάζει» το ΥΠΟΙΚ τη Ρ. Αντωνοπούλου

Τι είχε υποστηρίξει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας 

Δημοσίευση 09:05’

Τι είχε υποστηρίξει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας 

Αλαλούμ επικρατεί με την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων ηλεκτρονικά σε 12 μηνιαίες δόσεις. Και αυτό γιατί μπορεί μεν να το προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, ωστόσο λίγες ώρες μετά το υπουργείο Οικονομικών την «άδειασε» μέσω διαρροής.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και συνέχισαν:

«Το ΥΠΟΙΚ βέβαια εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Τι είχε πει η Ρ. Αντωνοπούλου

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, είχε υποστηρίξει πως όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις. Μάλιστα η κ. Αντωνοπούλου είχε πει πως για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία επρόκειτο να γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.


σχετικα αρθρα