current views are: 6

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:01

Χιλιάδες ακίνητα στο σφυρί λόγω… απλήρωτων φόρων

Κατοικίες, οικόπεδα, γραφεία, καταστήματα, αγροτεμάχια θα εκποιούνται πλέον με διαδικασίες εξπρές και όσο όσο.

Δημοσίευση 08:01’

Κατοικίες, οικόπεδα, γραφεία, καταστήματα, αγροτεμάχια θα εκποιούνται πλέον με διαδικασίες εξπρές και όσο όσο.

Η Εφορία γίνεται αμείλικτη απέναντι στους οφειλέτες και ετοιμάζεται να βγάλει στο ηλεκτρονικό σφυρί τα ακίνητά τους.

Σύμφωνα με τα ‘‘Νέα’‘, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπάνε για πρώτη φορά στην ιστορία τους το φράγμα των 100 δισ. ευρώ πρόκειται να δώσει τη χαριστική βολή σε 4,2 εκατ. νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που υπό το βάρος της υπερφορολόγησης αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους και βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Όσοι δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους προς το Δημόσιο θα δουν σύντομα τα ακίνητά τους να οδηγούνται σε πλειστηριασμό με ένα κλικ.

Κατοικίες, οικόπεδα, γραφεία, καταστήματα, αγροτεμάχια θα εκποιούνται πλέον με διαδικασίες εξπρές και όσο όσο.

Τον δρόμο για την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και για οφειλές προς την Εφορία ανοίγει διάταξη που ενσωματώνεται με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης το οποίο αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα αύριο στη Βουλή.

Από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν θα γλιτώσει ούτε η πρώτη κατοικία αφού για οφειλές προς το Δημόσιο δεν προβλέπεται κανένα δίχτυ προστασίας.

Το τίμημα με το οποίο θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα μπορεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει τα χρέη των φορολογουμένων να αποτέλεσμα οι οφειλέτες όχι μόνο να χάσουν τα ακίνητά τους αλλά και να συνεχίσουν να οφείλουν στην Εφορία και να παραμένουν ανοικτοί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Κατασχέσεις

Η ΑΑΔΕ για να εισπράξει τους βεβαιωμένους φόρους πραγματοποιεί τουλάχιστον 1.000 κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα. Μέσω των κατασχέσεων και των ρυθμίσεων που τρέχουν μπήκαν στα ταμεία 4,5 δισ. ευρώ.

Τον εφιάλτη των κατασχέσεων έχουν ήδη ζήσει πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι ενώ ανοικτοί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βρίσκονται ακόμη 1,7 εκατ. οφειλέτες οι οποίοι αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους θα δουν σύντομα τις τραπεζικές τους καταθέσεις και άλλα εισοδήματά τους να κάνουν φτερά και τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί.

 


σχετικα αρθρα