current views are: 9

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση00:21

Politico: Η ΕΕ κοστίζει σε κάθε πολίτη καθημερινά λιγότερο από ένα καπουτσίνο;

Το Politico έδωσε την απάντηση για το αν η Ε.Ε. κοστίζει στους πολίτες της λιγότερο απ΄ όσο ένας καπουτσίνο.

Δημοσίευση 00:21’

Το Politico έδωσε την απάντηση για το αν η Ε.Ε. κοστίζει στους πολίτες της λιγότερο απ΄ όσο ένας καπουτσίνο.

Στις Βρυξέλλες ισχυρίζονται πως η συμμετοχή του κάθε πολίτη της των κρατών-μελών στην Ε.Ε., κοστίζει λιγότερο από έναν καπουτσίνο.

Το Politico εξετάζει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, χρησιμοποιώντας στοιχεία της Κομισιόν. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου δίνουν καθημερινά 1,56 ευρώ και είναι εκείνοι στους οποίους στοιχίζει ακριβότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθούν το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Δανία και η Φινλανδία, στους κατοίκους των οποίων η Ε.Ε. κοστίζει καθημερινά από 1 έως 1,5 ευρώ.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα λιγότερα χρήματα προς την Ε.Ε. καταβάλλουν οι κάτοικοι της Βουλγαρίας (0,18 ευρώ καθημερινά) και της Ρουμανίας (0,22 ευρώ).

Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται στην 20ή θέση μεταξύ των 28, με την Ε.Ε. να στοιχίζει στους Έλληνες 0,44 ευρώ τη μέρα.

Με τη μέση τιμή του καπουτσίνο βάσει των στοιχείων που επικαλείται το δημοσίευμα να ανέρχεται στη χώρα μας -παρά την κρίση, όπως σχολιάζει το Politico- σε 2,91 ευρώ, η ημερήσια συνεισφορά στην Ε.Ε. ανά άτομο ανέρχεται για την Ελλάδα σε 15% και πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των «28».

Στον αντίποδα, για τους Ιταλούς -όπου ο καφές είναι πιο φθηνός- η Ε.Ε. στοιχίζει κάτι περισσότερο από μισό φλιτζάνι καπουτσίνο (0,56%).

Έτσι, λοιπόν, το Politico, παρά τις διαφορές στο πόσο που καταβάλλουν οι πολίτες των κρατών – μελών της Ε.Ε., συμπεραίνει πως το κόστος για αυτούς είναι λιγότερο από μισό καπουτσίνο καθημερινά σχεδόν σε όλες τις χώρες.


σχετικα αρθρα