Στην εκτίμηση πως δεν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική της Γερμανίας, παρά την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, προχώρησε ο πρώην βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουχς.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στο δίκτυο CNBC δήλωσε πως όσοι αναμένουν μεγάλη αλλαγή πλεύσης στη δημοσιονομική πολιτική της  μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ θα διαψευστούν. 

«Στη συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο χρέος» τόνισε. Όπως τα «τέσσερα προηγούμενα χρόνια έτσι και τα επόμενα θα ακολουθήσουμε πολιτική ισοσκελισμένου προϋπολογισμού» πρόσθεσε, καταλήγοντας πως «είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι δεν θα αλλάξουν πολλά».

Σημειώνεται ότι το 2017 η Γερμανία εμφάνισε το υψηλότερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στον κόσμο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ifo. Διεθνείς οργανισμοί, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν επανειλημμένα καλέσει τη χώρα να επενδύσει περισσότερα και να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, για να αμβλύνει τα πλεονάσματά της.