current views are: 5

15 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση17:58

Αποκάλυψη: Λογάριαζαν χωρίς… το ΣΔΟΕ οι ξενοδόχοι – Έπαιρναν επιδοτήσεις για την απασχόληση και απέλυαν κόσμο!

Καλούνται να επιστρέψουν 40 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 17:58’

Καλούνται να επιστρέψουν 40 εκατ. ευρώ

Στην τσέπη ορισμένων επιχειρηματιών ή στα ταμεία των επιχειρήσεών τους κατέληξαν αρκετά από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια, μέσω επενδυτικών προγραμμάτων, σε δεκάδες επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να υλοποιήσουν σχέδια και δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Αυτό προέκυψε και συνεχίζει να προκύπτει από τους ελέγχους που διενεργεί, μετά από δύο εισαγγελικές παραγγελίες, το ΣΔΟΕ σε πάνω από 100 επιχειρήσεις που είχαν στο παρελθόν υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο 3299/2004.

Μία στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγξαμε, δηλώνει στο newpost ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης, υπεξαίρεσαν στην πραγματικότητα δημόσιο χρήμα που έλαβαν ως επιδότηση με τη συμμετοχή τους σε επενδυτικά προγράμματα, τα οποία ουδέποτε υλοποίησαν ή υλοποίησαν μερικώς, ενθυλακώνοντας τα περισσότερα από τα χρήματα της επιδότησης.

Ήδη έχουν συνταχθεί εκθέσεις για εννέα ξενοδοχεία οι οποίες έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να επιληφθεί για τα περαιτέρω, καθώς με βάση τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ το δημόσιο θα προχωρήσει  στην ανάκτηση των επιχορηγήσεων που δόθηκαν σε εννέα αυτά ξενοδοχεία και οι οποίες υπερβαίνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιδοτήσεις που αποτελούνταν από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια χορηγήθηκαν προκειμένου τα ξενοδοχεία να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις και επεκτάσεις των ξενοδοχειακών τους μονάδων, ενώ άλλα ξενοδοχεία υπήχθησαν σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Όμως οι δράσεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα για τα οποία χορηγήθηκαν οι επιδοτήσεις ουδέποτε υλοποιήθηκαν και αντ’ αυτού τα χρήματα κατέληξαν στις τσέπες των ξενοδόχων ή στα ταμεία των επιχειρήσεων. Μάλιστα, κάποιοι επιχειρηματίες που είχαν επιχορηγηθεί για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προχώρησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του προγράμματος σε απολύσεις εργαζομένων.

Εκτός των 40 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία ζητείται η ανάκτησή των χρημάτων από τα εννέα ξενοδοχεία, το ΣΔΟΕ απέστειλε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και πληροφοριακά δελτία σύμφωνα με τα οποία οι ξενοδόχοι καλούνται να καταβάλουν επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ ως πρόσθετους φόρους. 


σχετικα αρθρα