current views are: 11

20 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:10

Αντίστροφη μέτρηση για τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τον Ιούνιο: Ποια είναι τα «αγκάθια»

Ποιοί διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δημοσίευση 08:10’
αρθρο-newpost

Ποιοί διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πολλή δουλειά περιμένει το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το καλοκαίρι, καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά ”μέτωπα” ιδιωτικοποιήσεων, τα οποία αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις, «ανακόπτοντας» με τον τρόπο τους την εκταμίευση της δόσης. 

Με το Ελληνικό να παραμένει καταρχήν το μεγάλο ”αγκάθι”, όπως εξάλλου αναφέρθηκε και στο χθεσινό Eurogroup, το Ταμείο έχει μια σειρά διαγωνισμών να εκτελέσει, προκειμένου να συμβάλει και στην αύξηση των εσόδων, τα οποία υπολογίζονται σχεδόν δυο δισ. για το 2018. 

Τον Μάρτιο, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την διάθεση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ μέσα στον ίδιο μήνα υπάρχει ”καμπανάκι” για την έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ, μετά και από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών την περασμένη εβδομάδα, ενώ, επίσης, μέσα στον Μάρτιο, αναμένεται να έρθει στη Βουλή προς έγκριση η σύμφωνα παραχώρησης του ΟΛΘ, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ειδικά, ο ΔΕΣΦΑ είναι, μαζί με το Ελληνικό, δύο από τα ”εμπόδια” για την επίτευξη των αναμενόμενων εσόδων: Και τα δύο ”μέτωπα” οφείλουν να κλείσουν μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να κατατεθούν στα ταμεία του κράτους 300 εκατ. ευρώ. 


σχετικα αρθρα