current views are: 4

26 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση17:14

Μήνυμα Ντράγκι: Μειώστε κι άλλο τα κόκκινα δάνεια

Διαψεύδει το επεισόδιο με τον Τσακαλώτο στο Eurogroup

Δημοσίευση 17:14’

Διαψεύδει το επεισόδιο με τον Τσακαλώτο στο Eurogroup

Μήνυμα να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα κόκκινα δάνεια έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι στην τοποθέτηση του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ντράγκι επεσήμανε επίσης πως δεν έχουν γίνει νέες συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο της ΕΚΤ, αλλά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά την πορεία της τελευταίας αξιολόγησης επισήμανε ότι «έχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα». «Μόνο δύο προαπαιτούμενα απομένουν, το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε.

Ειδικότερα, για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σημείωσε ότι «χρειάζεται αξιολόγηση για να επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει συνεχής και απρόσκοπτη υλοποίηση χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαρτίου από τους θεσμούς που θα έχουν λάβει επιπλέον στοιχεία από τις ελληνικές αρχές».

Ο ίδιος μάλιστα, διέψευσε τα περί επεισοδίου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο προηγούμενο Eurogroup. «Υπήρχε μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει «πολλά» και ότι απομένουν «κάποιες ενέργειες» που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά το τέταρτο πρόγραμμα, είπε πως «δεν είναι δουλειά του προέδρου ΕΚΤ», να εξετάσει κάτι τέτοιο, αλλά των κρατών-μελών, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ο κ. Τσακαλώτος είπε το ίδιο. Το θέμα πηρέ μεγάλες διαστάσεις από τον Τύπο», κατέληξε.


σχετικα αρθρα