ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Times: Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στο επίκεντρο

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2018, 16:54 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2018, 16:54
Times: Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στο επίκεντρο
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Θετικές αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση έντοκου γραμματίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, γράφουν οι «Times», ενώ με θετικό πρόσημο περιγράφεται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης η έκδοση έντοκου γραμματίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους «Times», η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, αλλά υπάρχουν καλά νέα για την οικονομική ανάκαμψη: αν και η ελληνική οικονομία δεν έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2007, δεν είναι πλέον στο επίκεντρο.

Από την πλευρά της η «Handelsblatt» σημειώνει: Τα προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Η χώρα προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, με την έκδοση ομολόγων. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,25% ενώ το ύψος των προσφορών ξεπέρασε κατά πολύ το αρχικώς δημοπρατούμενο ποσό των 625 εκατ. ευρώ.

Και στην ιστοσελίδα Finanztreff διαβάζουμε: Η Ελλάδα πωλεί βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Η ζήτηση ήταν τριπλάσια της προσφοράς.

Ενώ στις οικονομικές σελίδες της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας «Les Echos» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ότι, καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος βοήθειας, η Ελλάδα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις δοκιμές εξόδου της στις αγορές, από τις οποίες σύντομα θα είναι πλήρως εξαρτημένη. Μετά από τις εκδόσεις ομολόγων μακράς διάρκειας τον Ιούλιο του 2017 και τον περασμένο Φεβρουάριο, η υπηρεσία διαχείρισης του χρέους προέβη την Τετάρτη σε έκδοση τίτλου δωδεκάμηνης διάρκειας, ο οποίος είχε μεγάλη ζήτηση.

Το «Reuters» αναδεικνύει όσα δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, που πιστεύει, σύμφωνα με το εν λόγω Πρακτορείο, ότι είναι απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, αλλά όχι η παραίτηση από την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της. Δήλωσε επίσης ότι αν η Αθήνα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, σύντομα θα είναι εφικτό για την Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές.

Στην έκδοση εντόκου γραμματίου αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο του Briefing στους πολιτικούς συντάκτες.

«Η έκδοση του εντόκου γραμματίου επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι η οικονομία ανακάμπτει δυναμικά & η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται στις διεθνείς αγορές, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αιτιάσεις της ΝΔ που επιμένει να μιλά για καθίζηση και στασιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ