ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα καταγράψει σημαντικά κέρδη το 2018

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2018, 13:53 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2018, 13:53
Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα καταγράψει σημαντικά κέρδη το 2018
Facebook Twitter Whatsapp
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στον λιγνίτη.

«Το 2018 θα καταγράψουμε -χωρίς τις ΥΚΩ- σημαντικά κέρδη, έχοντας κάνει την έκπτωση του 15% και απορροφήσει επιβαρύνσεις από εξωγενείς παράγοντες, όπως η κάλυψη των ελλειμμάτων των ΑΠΕ», είπε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, επιχειρώντας να διαψεύσει τα όσα ακούγονται για τα οικονομικά προβλήματα της Επιχείρησης. 

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε πως το όφελος της ΔΕΗ από τη πώληση του ΑΔΜΗΕ, κινείται στα 500 εκατ. ευρώ, με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, να υπερθεματίζει λέγοντας πως υπάρχει υψηλή ρευστότητα της τάξης του 1 δισ. ευρώ που δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική πλήρους αναδιάρθρωσης δανειακών υποχρεώσεων και εξομάλυνσης των χρηματοπιστωτικών της ροών για επόμενα χρόνια.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στον λιγνίτη. Όπως είπε θα γίνει αναλυτική συζήτηση για τη δομή και τη λειτουργία της αποεπένδυσης και για το πώς θα διασφαλιστεί η διαφάνεια και το «ικανό αντίτιμο» για την αξία των μονάδων αλλά και για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

«Η απελευθέρωση ενέργειας είναι συντεταγμένη με ευρωπαϊκό δίκαιο. Ολοκληρώθηκε η αγορά φυσικού αερίου στη λιανική και χονδρική και προστατεύσαμε τη λειτουργία της ΔΕΠΑ, της εταιρίας που δραστηριοποιείται στη χονδρική και την οποία διατηρούμε με τεράστια αξία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « στην αγορά ενέργειας, προχωράμε στην εφαρμογή τάργκετ μόντελ, ένα μοντέλο λειτουργίας ρυθμιζόμενης αγοράς ενέργειας που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό, θα παράξει τα οφέλη του και δε θα έχει παρενέργειες από την λειτουργία της αγοράς αυτής».