current views are: 9

29 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση14:04

Deutsche Telekom: Επένδυση 2 δισ. ευρώ για οπτικές ίνες στην Ελλάδα

Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο με ταχύτητα έως 1 gigabit/sec. Για «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα κάνει λόγο η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 14:04’

Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο με ταχύτητα έως 1 gigabit/sec. Για «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα κάνει λόγο η κυβέρνηση.

Η γερμανική Deutsche Telekom θα επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, ώστε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά να αποκτήσουν συνδέσεις ταχύτητας έως 1 gigabit/sec.

«Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, έπειτα από συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της DT Τίμοθι Χέτγκες και τον ομόλογό του στον ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

«Η δέσμευσή μας για την Ελλάδα είναι δεδομένη», τόνισε ο κ. Χέτγκες. Σημείωσε δε ότι «ένα ακόμη ένα δείγμα του καλού κλίματος που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι η δέσμευσή μας να αγοράσουμε ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 5% του ΟΤΕ».

Η DT «έχει προβεί σε ογκώδεις επενδύσεις στη χώρα: Σε πρώτη φάση φτιάξαμε το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη δικτύου Fiber To The Home (FTTH, οπτικές ίνες στο σπίτι)» είπε ο επικεφαλής της DT.

Τόνισε ότι «η κοινωνία των Gigabit έχει ανάγκη από την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών παντού και τώρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η τεχνολογία Fiber To The Curb λειτουργεί ήδη και αποφασίσουμε να επενδύσουμε ώστε το 25% του πληθυσμού της χώρας να αποκτήσει FTTH μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος,.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Παππάς μίλησε για «πάρα πολύ δημιουργική συνάντηση με τη διοίκηση της Deutsche Telekom», με τους ανθρώπους «οι οποίοι μας ανακοίνωσαν ότι η εταιρία θα κάνει 2 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις μέσα στην επόμενη τετραετία για να συνδεθούν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με οπτικές ίνες στο σπίτι, που σημαίνει ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν συνδεσιμότητα μέχρι και 1 Gbit».

Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».


σχετικα αρθρα