current views are: 13

29 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:53

Συμφωνία Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΟΤΕ και εργαζομένων

Η Σύμβαση αυτή δίνει αυξήσεις σε όλους.

Δημοσίευση 16:53’

Η Σύμβαση αυτή δίνει αυξήσεις σε όλους.

Μετά από μία πολύμηνη και επίπονη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ και τη Διοίκηση της Εταιρίας υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων για τα επόμενα δύο χρόνια. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ, Βασίλης Λάμπρου, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ παραμένουν συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους.

«Υπογράψαμε μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για όλους, τόσο για τους εργαζόμενους με τους αντεργατικούς νόμους και την μείωση του αφορολόγητου, όσο και για την εταιρεία με την αύξηση της φορολογίας. Μέσα σε αυτές τις δυσμενείς συγκυρίες κληθήκαμε να διαπραγματευτούμε τους όρους της νέας Συλλογικής Σύμβασης. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έδειξαν πως τα αιτήματά τους ήταν δίκαια και εφικτά. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έγιναν αμοιβαία βήματα σύγκλισης και πρυτάνευσε και από τα δύο μέρη η λογική και η υπευθυνότητα, ώστε να υπογράψουμε σήμερα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην βρεθούμε σε αχαρτογράφητα νερά. Εμείς είμαστε οι δυνάμεις που θεωρούμε και πιστεύουμε πως θα  πρέπει πάντοτε να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.

Η Σύμβαση αυτή δίνει αυξήσεις σε όλους. Ορίζει τον κατώτατο μισθό σε 770,10 ευρώ για το 2018 και 793,20 ευρώ για το 2019, τη στιγμή που όλη η κοινωνία περιμένει, μετά από 3 χρόνια, τα 751 ευρώ από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, σύμφωνα με τη δέσμευση της Κυβέρνησης. Επίσης, ρυθμίζει με ενιαίο τρόπο για όλους τους εργαζόμενους τα εκτός έδρας, τις διημερεύσεις και τις άδειες ασθενείας. Ρητά συμφωνήθηκε και γραπτά αποτυπώθηκε η διασφάλιση ότι για τη διάρκεια της σύμβασης (2018 – 2019) δεν θα υπάρξουν απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, ούτε εκ περιτροπής εργασίας.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι παραμένουν σε ισχύ όλες οι διατάξεις των προηγούμενων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που περιλαμβάνουν τη βρεφονηπιακή φύλαξη, την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου, το δώρο γάμου, το Κεφάλαιο Αλληλοβοήθειας, την δυνατότητα δανειοδότησης των εργαζομένων από την ίδια την εταιρεία και πολλά άλλα που έχουν υπογραφεί από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και την Διοίκηση του ΟΤΕ από το 1982 μέχρι σήμερα.

«Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέληση να θέτουμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση των αποδοχών στους οικονομικά χαμηλόμισθους συναδέλφους μας, έως ότου έρθει αυτή η πολυπόθητη ομογενοποίηση του προσωπικού με εξίσωση πάντα προς τα πάνω. Παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ και να διασφαλίζει ίδιους όρους για όλους τους εργαζόμενους με ενότητα και αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Κλείνοντας, ο κ. Λάμπρου είπε: «οι εργαζόμενοι πρέπει να εμπιστεύονται τα συνδικάτα τους που υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός είναι ο δρόμος για να έρθουν οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους, την εταιρεία και γενικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 


σχετικα αρθρα