current views are: 9

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:25

H Apple φέρεται να ετοιμάζει τα δικά της τσιπ, η μετοχή της Intel πέφτει

Νέο πλήγμα για τον γίγαντα των ημιαγωγών μετά την αποκάλυψη κενών ασφάλειας στους επεξεργαστές του

Δημοσίευση 13:25’

Νέο πλήγμα για τον γίγαντα των ημιαγωγών μετά την αποκάλυψη κενών ασφάλειας στους επεξεργαστές του

Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές που θέλουν την Apple να αναπτύσσει δικούς της επεξεργαστές για τους υπολογιστές Mac πλήττουν τη μετοχή της Intel στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι από το 2020 η εταιρεία θα χρησιμοποιεί δικά της τσιπ αντί για προϊόντα της Intel.

Η επιβεβαίωση της είδησης θα κατάφερνε νέο πλήγμα στην Intel, μετά την αποκάλυψη σοβαρών κενών ασφάλειας στους επεξεργαστές της. Οι δύο κερκόπορτες, που βαφτίστηκαν Spectre και Meltdown, εκτιμάται ότι αφήνουν εκατομμύρια υπολογιστές ευάλωτους σε χάκερ.

Παρόλο που η Intel διέθεσε ενημερώσεις λογισμικού, αναλυτές εκτιμούν ότι τα κενά ασφάλειας είναι δύσκολο να κλείσουν επειδή αφορούν το hardware.

Το πρόβλημα θα έχει πάντως διορθωθεί στους νέους επεξεργαστές Xeon Scalable και στη νέα γενιά των επεξεργαστών Intel Core, των οποίων οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Το απόγευμα της Μ.Δευτέρας, λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή της Intel είχαν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 7,5% στα 48,12 δολάρια.


σχετικα αρθρα