current views are: 9

22 Απριλίου 2018
Δημοσίευση08:33

Εθνική Τράπεζα: 200.000 επιστολές σε δανειολήπτες για ρύθμιση χρεών, ανταποκρίθηκαν μόλις 10.000!

Σε Funds θα πωληθεί το πακέτο των δανείων

Δημοσίευση 08:33’

Σε Funds θα πωληθεί το πακέτο των δανείων

Αδιάφοροι (σκόπιμα ή λόγω έλλειψης ρευστότητας) μένουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες δανειοληπτών στις απόπειρες των Τραπεζών να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των δανείων τους ακόμη και με “κούρεμα” της οφειλής τους, πριν αυτά διατεθούν προς πώληση σε ξένα funds.

Μετά τη Eurobank που πριν πουλήσει σε Funds πακέτο καταναλωτικών δανείων αξίας 2,8 δισ. ευρώ, είχε ζητήσει με επιστολές της από 114.000 κατόχους των δανείων να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση με κούρεμα έως 85% της οφειλής, ανάλογα κινήθηκε πρόσφατα και η Εθνική Τράπεζα αποστέλλοντας επιστολές σε 200.000 κατόχους δανείων (καταναλωτικών και επιχειρηματικών) και προτείνοντας “κούρεμα” έως 70% της οφειλής και εξόφληση του υπολοίπου σε 6 δόσεις.

Στην περίπτωση τότε της Eurobank ανταποκρίθηκαν μόλις 2.000 δανειολήπτες ,ενώ τώρα στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας ο αριθμός τους κυμάνθηκε σε επίπεδα 8.000-10.000.Δηλαδή συμφώνησαν και προσήλθαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας για τακτοποίηση του δανείου μόλις 1 στους 20 δανειολήπτες που έλαβαν επιστολή.

Το συγκεκριμένο πακέτο των δανείων περιλαμβάνει καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, με μέσο όρο τα 10.000 ευρώ στα καταναλωτικά και 30.000 στα επιχειρηματικά.

Μετά την σχεδόν καθολική άρνηση των δανειοληπτών να προσέλθουν για τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους σειρά θα έχει η πώληση του πακέτου τον Μάιο σε ένα από τα ξένα funds που έχουν εκδηλώσει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση αυτή οι δανειολήπτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον τις ενέργειες (νομικές η άλλες) ενός Funds.


σχετικα αρθρα