ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT-ΕΚΤ: Πιθανή η διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2018, 11:33 / Ανανεώθηκε 26 Απριλίου 2018, 13:46
FT-ΕΚΤ: Πιθανή η διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου
Facebook Twitter Whatsapp

Γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων

«Τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ στο μέλλον», εκτιμούν οι Financial Times εν όψει της σημερινής συνεδρίασης των ιθυνόντων της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Όπως τονιζει η εφημερίδα, η ΕΚΤ χρησιμοποίησε τις πολύ καλές αποδόσεις της ευρωζώνης πέρυσι προκειμένου να αποσύρει την παροχή κινήτρων (ποσοτική χαλάρωση) δίχως να προκαλέσει αναστάτωση στις χρηματαγορές και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ποσοτική χαλάρωση θα αποσυρόταν πλήρως.

Ωστόσο,-τονίζουν οι FT -εν όψει της σημερινής συνάντησης της ΕΚΤ θα πρέπει να μελετηθεί αν τα πιο απογοητευτικά στοιχεία του 2018 θα τους αναγκάσουν να επανεκτιμήσουν τους υπολογισμούς τους. Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ

.