ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Γιατί διαρκούν πολύ οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2018, 12:53 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2018, 12:54
ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Γιατί διαρκούν πολύ οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος
Facebook Twitter Whatsapp

"Η ελληνική οικονομία καταγράφει επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου".

Αισιόδοξος ότι μέχρι τον Αύγουστο η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκραμενά και σημείωσε  ότι "η ελληνική οικονομία καταγράφει επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου".

Ταυτοχρόνως, ο Λουξεμβούργιος υπουργός Οικονομικών εξήγησε γιατί διαρκούν τόσο χρονικά οι συζητήσεις για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους: «δεν υπήρχε στην ευρωζώνη προηγούμενο ανάλογο με το πρόβλημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και αυτός είναι ο λόγος που οι συζητήσεις διαρκούν τόσο πολύ».

Ο κ. Γκραμενά τόνισε ότι «είμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια γιατί αυτό είναι ένα νέο στοιχείο σε σχέση με ό,τι αντιμετωπίσαμε με άλλα προγράμματα». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια εποπτεία μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, όπως έγινε και με τις υπόλοιπες χώρες που δέχτηκαν βοήθεια. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία και όταν κάτι είναι επιπρόσθετο χρειάζεται περισσότερη συζήτηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.