ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά στα 2 ευρώ οι τιμές της βενζίνης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2018, 11:58 / Ανανεώθηκε 11 Μαΐου 2018, 11:13
Κοντά στα 2 ευρώ οι τιμές της βενζίνης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ελλάδα είναι η 6η ακριβότερη χώρα στον πλανήτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο ευρώ αγγίζουν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε νησιά των Κυκλάδων  και των Δωδεκανήσων.

Συγκεκριμένα, οι τιμές ανέρχονται στα 1,97 ευρώ ανά λίτρο στην Αμοργό και την Κίμωλο και στα 1,95 ευρώ στην Πάτμο.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ πάνω από το φράγμα των 1,80 ευρώ είναι οι τιμές σε αρκετά άλλα νησιά.

Τις τελευταίες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης έχει ανεβεί κατά τέσσερα λεπτά ενώ μετά το τέλος Μαρτίου η αύξηση ανεβαίνει στα 5 με 7 λεπτά ανά λίτρο.

Παραπλήσιες αυξήσεις παρατηρούνται και στις τιμές του πετρελαίου.

Οι τιμές των καυσίμων πιέζονται προς τα επάνω και λόγω φόβων πως οι κυρώσεις που θα επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε την Ουάσιγκτον από την συμφωνία για τα πυρηνικά, θα περιορίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.

Στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στην αρχή του έτους η τιμή της αμόλυβδης ήταν περίπου στο 1,50 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες,  έχει πάρει την ανιούσα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία του GlobalPetrolPrices η έκτη ακριβότερη χώρα για να αγοράσει κανείς βενζίνη από συνολικά 167 χώρες είναι η Ελλάδα. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα με ημερομηνία αναφοράς την 30η Απριλίου 2018 φθάνει στα 1,91 δολάρια το λίτρο, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας σε πολύ υψηλότερη θέση σε σχέση με άλλες παραδοσιακά ακριβές χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Σουηδία (1,78 δολάρια το λίτρο) ή η Ελβετία (1,60 δολάρια το λίτρο).