ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευθεία επίθεση Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ: Ευθύνεται για καθυστερήσεις

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 14:13 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:04
Ευθεία επίθεση Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ: Ευθύνεται για καθυστερήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Για την Εγνατία Οδό και «Ελ. Βενιζέλος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά του ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και το «Ελ. Βενιζέλος» εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Eάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών, με θέμα την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στις μεταφορές. Μάλιστα, όπως είπε, τη θέση του αυτή τη μετέφερε και στους δανειστές.

Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά. Ενώ, αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς εάν θα εφαρμοστούν οι ήδη νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο για το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, απάντησε πως «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».