ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο γερμανικός Τύπος για το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» του Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2018, 07:36 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2018, 10:17
Ο γερμανικός Τύπος για το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» του Αλ. Τσίπρα
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα εγκρίνουν για άλλη μια φορά 10 με 15 δισ. ευρώ για την κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρονται αρκετές γερμανικές εφημερίδες.

Το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του επισημαίνει ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στη βουλή της Αθήνας. Τη Δευτέρα, λιγότερο από 100 μέρες πριν από την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος στήριξης ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος. Τώρα η χώρα θα μπορεί να θέσει νέους στόχους για να βγει από την πολυετή κρίση, είπε ο Τσίπρας στην Αθήνα. Η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μια κανονική χώρα» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό. 

Για το ίδιο θέμα ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR) αναφέρει ότι «την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ανοίξουν τον δρόμο προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεί μετά τις 20 Αυγούστου όσο το δυνατόν περισσότερο στα πόδια της. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται, λίγο πριν το τέλος ένα ακόμη πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

«Αυτή θα είναι πράγματι η τελευταία φορά, που οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα εγκρίνουν για άλλη μια φορά 10 με 15 δισ. ευρώ για την κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η κίνηση αυτή έχει στόχο να μπορέσει η Ελλάδα να αναχρηματοδοτείται στο εξής αυτόνομα από τις αγορές», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle