ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με εξάμηνη καθυστέρηση τα προαπαιτούμενα στο Δημόσιο

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 24 Μαΐου 2018, 14:10 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2018, 19:36
Με εξάμηνη καθυστέρηση τα προαπαιτούμενα στο Δημόσιο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αργότερο έως το τέλος του χρόνου, αντί για τα μέσα του 2018 όπως προβλέπονταν αρχικά, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποκομματικοποίηση του Δημοσίου με τον διορισμό των νέων γενικών γραμματέων, των γενικών διευθυντών, των διευθυντών και των τμηματαρχών στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης. 

Αυτό αναφέρεται, μαζί με άλλα πέντε προαπαιτούμενα, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο (τεχνική συμφωνία) μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών, που αναμένεται να επικαιροποιηθεί πολιτικά το απόγευμα από το  συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).

Στην τεχνική συμφωνία που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Κομισιόν παρατίθενται αναλυτικά και με χρονοδιάγράμματα τα έξι εναπομείναντα προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν στο δημόσιο για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.

Τα έξι προαπαιτούμενα στο Δημόσιο
 

  • Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συντάξει μελέτη για τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων, των γενικών διευθυντών,των διευθυντών και των τμηματαρχών στα Υπουργεία βάσει του νέου συστήματος επιλογής. Ο διορισμός στα Υπουργεία των 55 θεματικών γενικών διευθυντών θα γίνει με τους εναπομείναντες 35 γενικούς διευθυντές τον Ιούλιο,ο διορισμός των διευθυντών τον Οκτώβριο και των τμηματαρχών τον Δεκέμβριο.
  • Να προχωρήσει η  τοποθέτηση των δημοσίων υπαλλήλων που πέρασαν τον α κύκλο κινητικότητας.
  • Τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώνεται η  αξιολόγηση,μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, του δημοσιουπαλληλικού προσωπικού.
  • Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκδίδει εγχειρίδιο για τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσεων στο δημόσιο.
  • Συντάσσεται βραχυπρόθεσμο σχέδιο για αλλαγές στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο.
  • Εκδίδεται εγχειρίδιο για την υποστήριξη των δομών και των διαδικασιών στο εσωτερρικό της δημόσιας διοίκησης.