current views are: 9

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:17

ΔΕΗ: Αγρότες και οργανισμοί άρδευσης αφήνουν επίτηδες απλήρωτους λογαριασμούς

Συσσωρευμένες οφειλές 90 εκατ.ευρώ

Δημοσίευση 14:17’

Συσσωρευμένες οφειλές 90 εκατ.ευρώ

Να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» ζητά η ΔΕΗ από αγρότες και Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) που συσσωρεύουν χρέη προς την επιχείρηση «χωρίς να αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες».

« Οι συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ, και των μεμονωμένων αγροτών σε 50 εκατ., σύνολο 90 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές αυτές έχουν συσσωρευθεί από χρόνια, και αφορούν ορισμένους ΤΟΕΒ και αγρότες, οι οποίοι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία έχουν επιλέξει να μην είναι συνεπείς προς την Επιχείρηση.» αναφέρει η ΔΕΗ.

«Υπάρχουν ΤΟΕΒ με οφειλές που αποτυπώνονται με επταψήφια νούμερα, και αγρότες με οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ» επισημαίνει.

Η εταιρεία τονίζει ότι «σχεδόν όλοι οι αγρότες επιλέγουν ΔΕΗ και όχι άλλο πάροχο» λόγω των μειωμένων τιμολογίων.

Αναγνωρίζει επίσης ότι στις πρωτοβουλίες διαλόγου και στις προτάσεις διακανονισμών της ΔΕΗ ανταποκρίνονται η «πλειοψηφία των ΤΟΕΒ και των αγροτών».

«Ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι αποφεύγουν τη συνεννόηση και εκμεταλλεύονται την ανάγκη αρδεύσεων κατά την αρδευτική περίοδο προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης τους, χωρίς να ανταποκρίνονται συχνά ούτε στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους» διαμαρτύρεται.

Η ΔΕΗ , τέλος «απευθύνει έκκληση στους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και σε κάθε υπεύθυνο παράγοντα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και με παραγωγικό διάλογο με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των διακανονισμών που παρέχει η Επιχείρηση, πράγμα που ήδη έχουν κάνει, επ’ ωφελεία τους, πολλοί αγρότες και ΤΟΕΒ».


σχετικα αρθρα