current views are: 11

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση05:36

Αλαλούμ με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Γιατί δεν πιστώθηκαν τα χρήματα

Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Δημοσίευση 05:36’

Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Με άδεια χέρια έφυγαν όσοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πήγαν το πρωί να εισπράξουν το ποσό για το μήνα Μάιο.

Τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των 287.000 δικαιούχων, χθες βράδυ (ως είθισται είναι διαθέσιμα από την παραμονή της ημερομηνίας πληρωμής).

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύρης Θεανώ Φωτίου δήλωσε στον Αnt1, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις τράπεζες και όχι στο υπουργείο. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι έως σήμερα το βράδυ θα έχουν πιστωθεί τα χρήματα.

Λίγο αργότερα  ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, Τάσος Τάγαρης υποστήριξε ότι η καταβολή ήταν “προγραμματισμένη για σήμερα, οπότε οι δικαιούχοι θα έβλεπαν τα χρήματα από αύριο, 26 του μήνα”, ενώ στη συνέχεια άλλαξε.. τροπάριο και είπε ότι η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει σήμερα.

Στην επισήμανση, ότι η απόφαση με υπογραφή της υπουργού Εργασίας κ. Έφης Αχτσιόγλου, που ανέφερε ότι η καταβολή θα γινόταν στις 24 Μαΐου (χθες) ο κ. Τάγαρης, απέφυγε εντέχνως να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι εν τέλει, τα χρήματα θα πιστωθούν σταδιακά από σήμερα το μεσημέρι.

 H απόφαση του υπουργείου που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φέρει την υπογραφή της υπουργού:

Πάντως, επίσημη ανακοίνωση από τους αρμοδίους για κάποια εμπλοκή ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων δεν υπάρχει.


σχετικα αρθρα