current views are: 13

27 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:36

Χίλιες θέσεις μονίμων υπαλλήλων «ανοίγουν» μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία και ΔΕΚΟ

Μέσα στο καλοκαίρι η υποβολή αιτήσεων και οι προκηρύξεις των θέσεων

Δημοσίευση 04:36’

Μέσα στο καλοκαίρι η υποβολή αιτήσεων και οι προκηρύξεις των θέσεων

Στη διαδικασία έκδοσης και δημοσίευσης στο ΦΕΚ  δύο προκηρύξεων θέσεων για την πρόσληψη 625 μονίμων υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε την περασμένη εβδομάδα το ΑΣΕΠ, ενώ υπό εξέταση  στην Ανεξάρτητη Αρχή  βρίσκονται αιτήματα που υπέβαλαν    τα Υπουργεία Πολιτισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας ) και αφορούν την πρόσληψη 388 μονίμων υπαλλήλων.

Συνολικά εντός του καλοκαιριού θα εκδοθούν τρεις νέες προκηρύξεις για 388 θέσεις, ενώ ήδη τρέχουν οι διαδικασίες για δύο εκδοθείσες προκηρύξεις για 625 θέσεις ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ζητούμενων θέσεων από το δημόσιο στις 1.033.

Ειδικότερα,

α) Την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ  η προκήρυξη 5Κ/2018 για την πρόσληψη ,με σειρά προτεραιότητας,37 μονίμων υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΕΚΑΒ που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.

Οι υποψήφιοι, με βάση τους όρους της προκήρυξης, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο ΑΣΕΠ από 4/6/2018-19/6/2018 και να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τον φάκελο με την εκτυπωμένη αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως στις 22/6/2018.

β) Η προκήρυξη 6Κ/2018 που εξέδωσε το ΑΣΕΠ για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και άρχισε ήδη να τρέχει αφορά την κάλυψη 588 θέσεων τακτικού προσωπικού (Δ.Ε-Τ.Ε-Π.Ε) στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους υποψηφίους θα γίνει από 12/6/2018-27/6/2018 και του φακέλου των δικαιολογητικών έως στις 2/7/2018.Με την προκήρυξη ζητούνται ειδικότητες όπως προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλπ.

γ) Εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου  το ΑΣΕΠ αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση τριών ακόμη προκηρύξεων για την πρόσληψη 388 μονίμων υπαλλήλων στα Υπουργεία Πολιτισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής και στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Στον ΔΕΔΔΗΕ θα προσληφθούν 158 υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και σε ειδικότητες όπως Ηλεκτροτεχνίτες, Μηχανικοί, Τεχνολόγοι, Οικονομολόγοι, Πληροφορικής κλπ.

Για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η προκήρυξη που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ πιθανότατα τον Ιούλιο θα αφορά την πρόσληψη 50 υπαλλήλων για την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και για το Υπουργείο Πολιτισμού η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη 200 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ειδικότητες όπως φύλακες αρχαιοτήτων, πληροφόρησης, νυχτοφύλακες κλπ


σχετικα αρθρα