current views are: 8

5 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση15:32

Σταθάκης: Σπάει στα δύο η ΔΕΠΑ – Αρχές του 2019 η αποκρατικοποίηση

Τι είπε για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Δημοσίευση 15:32’

Τι είπε για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε δύο κομμάτια, τη ΔΕΠΑ Υποδομές, που θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και το εμπορικό κομμάτι στο οποίο το Δημόσιο θα διατηρήσει το 15%, προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Στο κομμάτι των υποδομών θα υπάγονται, όπως διευκρίνισε, όλα τα δίκτυα της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα) καθώς και τα διεθνή projects, δηλαδή οι μεγάλες επενδύσεις στους αγωγούς ενώ οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Δημόσιο και 35% στα ΕΛΠΕ.

Για τη ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ καλύτερο από τη «μικρή ΔΕΗ», διότι δεν πουλάει το πιο πολύτιμο κομμάτι που έχει η ΔΕΗ από άποψη κερδοφορίας, που είναι τα υδροηλεκτρικά και αποτελούν το επίμαχο θέμα και δεύτερον, η πώληση των λιγνιτικών μονάδων προέκυψε, εκ των πραγμάτων, με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα