ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ζήτημα του χρέους εστιάστηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 16:34 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 17:48
Στο ζήτημα του χρέους εστιάστηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ
Facebook Twitter Whatsapp

Η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί στο επόμενο Euroroup, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και γενναίας λύσης στο ζήτημα του δημοσίου χρέους, κάτι που προβλεπόταν, άλλωστε, ήδη από τη συμφωνία του 2012.

Σημείωσε, δε,  ότι αυτή δεν θα πρέπει  να καθυστερήσει άλλο αλλά να  επιτευχθεί στο επικείμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της επιστροφής των κερδών των κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), της επέκτασης της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής των δανείων και της καλύτερης δυνατής χρήσης των αδιάθετων πόρων (27,4 δισ. ευρώ) του τρίτου προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους βασικούς άξονες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα, συμφωνώντας με την ανάγκη μικρότερων φόρων και υλοποίησης τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την οριστική έξοδο από την κρίση.