ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ κατηγορεί τον ΟΠΕΚ για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 17:38 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 17:38
Ο Τραμπ κατηγορεί τον ΟΠΕΚ για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου
Photo: ΑΠΕ-EPA
Facebook Twitter Whatsapp

Πριν από την παρέμβαση του Τραμπ, η τιμή του πετρελαίου στις αγορές υποχωρούσε

Τον οργανισμό των πετρελαιοπαραγωγών κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, ότι ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου. Η δημοσίευση, έγινε λίγο μετά την επιστροφή του από τη Σιγκαπούρη και την ιστορική συνάντηση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

"Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλές, ο ΟΠΕΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Όχι καλό!" έγραφε το μήνυμα του προέδρου.

Δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να θέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών την αύξηση της παραγωγής, στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη.

Πριν από την παρέμβαση του Τραμπ, η τιμή του πετρελαίου στις αγορές υποχωρούσε, μετά την επιβεβαίωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για την αύξηση της παραγωγής εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας.

Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έχει φτάσει σήμερα τα 2,909 δολάρια το γαλόνι (3,8 λίτρα) ενώ πέρσι ήταν μόνο 2,329 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ, της εθνικής οργάνωσης αυτοκινητιστών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ