ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κληρώνει» σήμερα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2018, 08:24 / Ανανεώθηκε 14 Ιουνίου 2018, 08:56
«Κληρώνει» σήμερα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp
Το ποσό είναι διαθέσιμο έως αύριο και αν δεν δοθεί το πράσινο φως, τα χρήματα χάνονται για την Ελλάδα

Ο ESM αποφασίζει σήμερα αν θα εγκρίνει την διάθεση του 1 δισ. ευρώ της υποδόσης που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση, μετά την αδυναμία λήψης απόφασης την προηγούμενη Παρασκευή.

Το απόγευμα, στις 18:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στην οποία το διοικητικό συμβούλιο του Μηχανισμού θα αποφασίσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων. Η απόφαση θα έρθει λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την αποδέσμευση της δόσης. 

Σημειώνεται ότι αύριο, 15 Ιουνίου λήγει η προθεσμία και το ποσό επιστρέφει στο πακέτο του δανείου του ESM και τα χρήματα χάνονται για την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM "αναμένει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι όλες οι απαραίτητες πληρωμές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτελέστηκαν προκειμένου να επιτραπεί η αποδέσμευση για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ", επισήμανε. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, εν τω μεταξύ, σε λίγη ώρα και η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, που βρίσκεται στην Αθήνα.