current views are: 8

14 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση15:46

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Ρέγκλινγκ: Το πρόγραμμα λήγει στις 20 Αυγούστου

Δημοσίευση 15:46’

Ρέγκλινγκ: Το πρόγραμμα λήγει στις 20 Αυγούστου

Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανσιμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκλήρωθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

«Με ικανοποίηση σημειώνω ότι η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποίησε όλη την απαιτούμενη πρόοδο στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Aν η Ελλάδα παραμείνει προσηλωμένη στην διατήρηση της μεταρρυθμιστικής δυναμικής και στην εφαρμογή των εναπομεινασών μεταρρυθμίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την υπό εξέλιξη τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και η Ελλάδα να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως έχει προγραμματιστεί».

Σημειώνεται ότι μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια του ΕΜΣ για την Ελλάδα θα ανέρχεται σε 46,9 δισ. ευρώ, από συνολικό ποσό προγράμματος των 86 δισ. ευρώ. Ο ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει σχεδόν 189 δισ. ευρώ στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), καθιστώντας τους ως τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας. Το τρέχον πρόγραμμα ESM για την Ελλάδα προγραμματίζεται να λήξει στις 20 Αυγούστου 2018.

 


σχετικα αρθρα