current views are: 10

2 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση18:14

Στα 11.500 ευρώ τη βδομάδα το «χρυσό» ενοίκιο μιας βίλας στη Μύκονο

Στα ύψη οι πολυτελείς κατοικίες σε Σαντορίνη και Πάρο

Δημοσίευση 18:14’

Στα ύψη οι πολυτελείς κατοικίες σε Σαντορίνη και Πάρο

Σε νησιά με τεράστιο κέρδος για όσους έχουν επενδύσει σε  βίλες η πολυτελείς κατοικίες  έχουν μετατραπεί, λόγω της τουριστικής έκρηξης, αρκετά από τα νησιά της χώρας μας, καθώς η ενοικίαση η πώληση  πολυτελών ακινήτων σε κροίσους η μεγιστάνες του πλούτου αποφέρει υψηλές αποδόσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μύκονος. Στο νησί των ανέμων, σύμφωνα με έρευνα των συμβούλων ακινήτων Algean Property, που κάθε χρόνο συντάσσουν μελέτες για τις αποδόσεις που έχουν οι ενοικιάσεις η οι πωλήσεις ακριβών ακινήτων σε τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, το μέσο εβδομαδιαίο ενοίκιο μιας βίλας (μίνιμουμ 3 υπνοδωμάτια, εσωτερική πισίνα, μέση επιφάνεια 250 τ.μ κλπ) φτάνει φέτος  στη Μύκονο τα 11.500 ευρώ, με απόδοση 8,5%(δηλαδή 1.000 ευρώ επιπλέον  ) σε σχέση με πέρυσι .Πρόκειται για την  υψηλότερη απόδοση βάσει ενοικίου η αξίας πώλησης που έχουν πολυτελείς κατοικίες σε τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής της Μεσογείου.

Στον ίδιο πίνακα ακριβότερων ενοικιάσεων πολυτελών κατοικιών  ανά τη Μεσόγειο ,ακολουθεί μετά τη Μύκονο , η Σαντορίνη με 8.000 ευρώ τη βδομάδα ,η Πάρος με 5.250 ευρώ, η Τυνησία, η Σκιάθος και η Ρόδος με 3.700 ευρώ ,το Πόρτο Χέλι με 5.000 ευρώ, οι δαλματικές ακτές (Κροατία),η Ελούντα με 5.500 ευρώ  και η Χαλκιδική με 4.250 ευρώ τη βδομάδα.

Εκτός από τις ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών ιδιαίτερα υψηλές  είναι και οι αποδόσεις για όσους ιδιοκτήτες  πωλούν βίλες σε ενδιαφερόμενους μεγιστάνες, με αρκετά ελληνικά νησιά να κατέχουν τις περισσότερες θέσεις στο top 10 των ακριβότερων προς πώληση πολυτελών κατοικιών.


σχετικα αρθρα