current views are: 8

14 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση10:27

«Πόλεμος» προσφορών για την προσέλκυση τουριστών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ξενοδόχων

Στόχος η διεκδίκηση Γερμανών και Ρώσων

Δημοσίευση 10:27’
Κοινωνικός τουρισμός

Στόχος η διεκδίκηση Γερμανών και Ρώσων

Σε ανοιχτό «πόλεμο» προσφορών για την προσέλκυση  όσο το δυνατόν  περισσότερων Γερμανών και Ρώσων τουριστών έχουν αποδυθεί Έλληνες και Τούρκοι ξενοδόχοι, ενώ την ίδια ώρα σε μπαράζ προσφορών προχωρούν και μεταξύ τους οι Ελληνες ξενοδόχοι.

Αίτια το γεγονός ότι μεγάλο ρεύμα τουριστών κατευθύνεται το καλοκαίρι προς τη φτηνή, λόγω της υποτίμησης της λίρας, τουρκικής τουριστικής αγοράς αλλά και της Αιγύπτου, εμφανίζοντας από την άλλη σημάδια μειωμένων κρατήσεων σε ελληνικά ξενοδοχεία κυρίως πέντε αστέρων.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι για να εξισορροπήσουν την υστέρηση στις κρατήσεις άρα και στις εισπράξεις, σε μια χρονιά που αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα μας 32 εκατομμύρια τουρίστες, ρίχνονται στη «μάχη» των εκπτώσεων και προσφορών που κυμαίνεται από 15%-30-% για μεγάλα πακέτα κρατήσεων.

Ανάλογη εικόνα υστέρησης στις κρατήσεις παρουσιάζουν και σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί σε Γαλλία και Ιταλία γεγονός που αποδίδεται σε σημαντικές  διαρροές ξένων επισκεπτών, μετά από πολλά χρόνια, στις τουριστικές αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Ήδη οι Τούρκοι ξενοδόχοι μιλούν για έκρηξη φέτος του τουρισμού στη χώρα τους και κυρίως στην περιοχή της Αττάλειας όπου αναμένεται να την επισκεφτούν 14 εκατομμύρια τουρίστες.

Στόχος των Ελλήνων ξενοδόχων είναι από τη μια να ανακόψουν το τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία και από την άλλη ο καθένας ξεχωριστά να αποκομίσει  σημαντικά μερίδια τουριστών ειδικά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος όπου και παράγεται ο μισός τζίρος της χρονιάς.

Χαρακτηριστικά ενώ πέρυσι   ο τουριστικός τζίρος   ήταν 14,5 δισ ευρώ, το 45% από αυτά δηλαδή 6,5 δισ ευρώ εισπράξεις αφορούσαν  το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος.


σχετικα αρθρα