current views are: 7

1 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση10:58

Διαδικτυακά ψωνίζει ένας στους τρεις Έλληνες καταναλωτές

Τρεις στις τέσσερις ηλεκτρονικές αγορές γίνονται από εγχώρια e-shops

Δημοσίευση 10:58’

Τρεις στις τέσσερις ηλεκτρονικές αγορές γίνονται από εγχώρια e-shops

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης παρουσιάζει τα τελευταία τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας, καθώς το ποσοστό των e-shoppers έφτασε το 36,4%, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένας στους τρεις ενεργούς καταναλωτές αγοράζει μέσω του διαδικτύου  προιόντα και υπηρεσίες, είτε από εγχώρια e-shops, είτε με διασυνοριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τα στοιχεία της ραγδαίας αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας  βασίζονται σε έρευνα του European ecommerce, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει σημαντική θέση μεταξύ των Ευρωπαικών χωρών στις αγορές μέσω το διαδικτύου  ισοβαθμώντας με την Πορτογαλία,και ξεπερνώντας χώρες όπως η Ιταλία,η Κύπρος, η Σερβία, η Βουλγαρία κλπ.

Στην κορυφή του πίνακα κατάταξης και «πρωταθλητές» στο online shopping  βρίσκονται η Ολλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανίαη Γερμανία κλπ.

Οι Ελληνες e-καταναλωτές  αγοράζουν προιόντα και υπηρεσίες σε ποσοστό 75% από εγχώρια ηλεκτρονικά καταστήματα και σε ποσοστό 25% μέσω διασυνοριακών συναλλαγών.

Σύμφωνα με την ίδια Ευρωπαϊκή έρευνα  χρόνο με το χρόνο η χώρα μας εμφανίζει διψήφιο αριθμό αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου με ταυτόχρονη αύξηση της μέσης ετήσιας δαπάνης για όσους ψωνίζουν διαδικτυακά. Ετσι ενώ το 2015 η μέση δαπάνη για ηλεκτρονικές αγορές υπηρεσιών και αγαθών ήταν 1556,7 ευρώ, το 2016 έφτασε τα 1689,4 ευρώ, το 2017 τα 1758,3 ευρώ , 


σχετικα αρθρα