current views are: 5

1 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:07

Λιαργκόβας: Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις

«Χρειάζονται προσεκτικά βήματα», τόνισε ο καθηγητής οικονομικών.

Δημοσίευση 06:07’

«Χρειάζονται προσεκτικά βήματα», τόνισε ο καθηγητής οικονομικών.

«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις», εκτίμησε ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας μιλώντας στο «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θα προτιμούσα να ήμασταν συνεπείς από την αρχή, πάρα να βάζουμε το μέτρο να επιβάλουμε υπερφορολογήσεις  και υπερπλεονάσματα» πρόσθεσε ο κ. Λιαργκόβας και συνέχισε λέγοντας: «Χρειάζονται προσεκτικά βήματα αν γίνει κάτι με τις συντάξεις να το δούμε, να το υλοποιήσουμε χωρίς να το συζητάμε, γιατί όταν το συζητάμε μας ακούν οι αγορές, μας αξιολογούν, κρίνουν τι έχουμε πει πριν και μετά και είναι εκδικητικές, ανεβάζουν τα επιτόκια».

«Το έλλειμμα λόγων – πράξης παραμένει, και σε αυτό οφείλεται η υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Οι αγορές φοβούνται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική μας, μας βλέπουν με καχυποψία θεωρούν ότι το ‘δώσ’ τα όλα’ μπορεί να επαναληφθεί» είπε ακόμα.

Υποστήριξε πως «χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη, στο ΑΕΠ και οι φόροι και οι εισφορές πρέπει να μειωθούν».

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως «Η συζήτηση για το εάν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη» βάζοντας φρένο στη ρητορική της κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα