ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το πετρέλαιο θέρμανσης - «Καπέλο» 17% προβλέπουν οι πρατηριούχοι

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2018, 10:13 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:33
Αντίστροφη μέτρηση για το πετρέλαιο θέρμανσης - «Καπέλο» 17% προβλέπουν οι πρατηριούχοι
Facebook Twitter Whatsapp

Η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει το 1,11 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,25 στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά.

«Τσουχτερή» θα είναι η τιμή του του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς θα υπάρχει αύξηση 16-17%, όπως εκτιμά η Ένωση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και σταθμών αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης. 

Η περίοδος διανομής του αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου και οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού πως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι πρατηριούχοι η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά, σημειώνοντας δε, ότι οι τιμές περιέχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Η Ενωση Πρατηριούχων σημειώνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα την μείωση του Ε.Φ.Κ (κάτι που έχουμε ζητήσει πολλές φορές) ώστε το αγαθό της θέρμανσης να μην είναι απαγορευτικό τώρα μάλιστα που έχουμε εξέλθει των μνημονίων.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι τόσο υψηλές τιμές  αυξάνουν τον  κίνδυνο παραβατικότητας σε βάρος συνετών επαγγελματιών του κλάδου αλλά και των κρατικών εσόδων.

«Περιμένουμε άμεσα τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης διότι είμαστε μόλις 20 ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου. Επίσης επανερχόμαστε στο αίτημα του κλάδου για την κατάργηση του συστήματος 'ΗΦΑΙΣΤΟΣ' το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως βιομηχανία προστίμων για απλά τυπογραφικά λάθη,  αφού ο έλεγχος διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης γίνετε απόλυτα μέσω του συστήματος εισροών-εκροών που διαθέτουν τα πρατήρια», καταλήγουν.