current views are: 4

13 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση08:07

Προσλαμβάνονται 15.500 άνεργοι πτυχιούχοι με μισθούς Δημοσίου

Πότε θα «τρέξουν» τα δύο προγράμματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Δημοσίευση 08:07’
ΔΥΠΑ

Πότε θα «τρέξουν» τα δύο προγράμματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Αποδοχές ανάλογες  με αυτές που λαμβάνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι μόνιμοι υπάλληλοι στο δημόσιο θα λάβουν για ένα χρόνο 15.500 άνεργοι επιστήμονες που θα προσληφθούν στο δημόσιο και σε επιδοτούμενες από τον ΟΑΕΔ επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με σκοπό την επαγγελματική τος κατάρτιση στο επιστημονικό τους αντικείμενο.

Οι άνεργοι επιστήμονες θα προσληφθούν μέσω δύο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ,το ένα εκ των οποίων θα “τρέξει” εντός του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:

Πρώτο πρόγραμμα: Πρόσληψη 5.500 ανέργων πτυχιούχων στο Δημόσιο

Το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για την πρόσληψη, βάση συγκεκριμένων  κριτηρίων,5.500 πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ ηλικίας 22-29 ετών.

Οι επιλεγέντες θα απασχοληθούν για ένα χρόνο στο δημόσιο και σε εποπτευόμενους φορείς (ΕΦΚΑ,ΕΤΕΑΕΠ,Υπουργεία Δικαιοσύνης,Εσωτερικών ,Υγείας κλπ)..Θα λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές ανάλογες με αυτές ενός νεοπροσλαμβανόμενου μόνιμου πτυχιούχου υπαλλήλου στο δημόσιο.

Έτσι οι μεν πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα λαμβάνουν από 990-1090 ευρώ μεικτά το μήνα,ενώ οι πτυχιούχοι ΑΕΙ 1040-1140 μεικτά το μήνα.

Όσοι από τους προσληφθέντες έχουν μεταπτυχιακό τίτλο  η διδακτορικό δίπλωμα θα λαμβάνουν επιπλέον 50 και 100 ευρώ αντίστοιχα..

Δεύτερο πρόγραμμα: Πρόσληψη 10.000 επιστημόνων σε επιδοτούμενες από τον ΟΑΕΔ επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Θα αφορά την πρόσληψη  10.000 ανέργων επιστημόνων σε συγκεκριμένες παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που έχουν ενταχθεί στο νέο αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες θα απασχοληθούν οι άνεργοι επιστήμονες στο γνωστικό τους αντικείμενο  θα επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ με το 50% του εργατικού κόστους δηλαδή με 800 ευρώ.

Άρα οι ωφελούμενοι επιστήμονες θα αμείβονται από τις επιχειρήσεις με 1.600 ευρώ  μεικτά το μήνα..


σχετικα αρθρα