ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση χρεών και για όσους έκλεισαν βιβλία - μπλοκάκια

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2018, 17:03 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2018, 21:16
Ρύθμιση χρεών και για όσους έκλεισαν βιβλία - μπλοκάκια
Facebook Twitter Whatsapp

Θα παρουσιαστεί έως το τέλος του έτους

Ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία και εφορίες και για όσους έχουν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, σημειώνοντας πως «θα παρουσιαστεί έως το τέλος του έτους».

Μιλώντας χθες, Παρασκευή «στο Κόκκινο», ο κ. Κουρμούσης ανέφερε πως «για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα Ταμεία και στην εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών πλην των παγίων 12 δόσεων· αυτή την στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτονταν είτε από τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Από τους ελεύθερους επαγγελματίες, «αρκετοί που είχαν κλείσει τα μπλοκάκια γιατί δεν άντεξαν τα χρέη, αλλά ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, τον τελευταίο χρόνο έχουν προβεί σε ενέργειες και τα ξανανοίγουν, γιατί ο εξωδικαστικός μηχανισμός τούς παρείχε τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη και με “κούρεμα” και σε 120 δόσεις», όπως είπε.

«Στον εξωδικαστικό από όλες τις κατηγορίες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πάνω από 50.000, έχουν υποβάλει αίτηση πάνω από 4.000 και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία πάνω από 650», προσέθεσε.