current views are: 9

5 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:11

Πετρόπουλος: Μόνο οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά

«H κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις».

Δημοσίευση 08:11’

«H κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις».

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά των συντάξεων», ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους και εκτίμησε ότι για λόγους δημοσίους συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση το δημόσιο ταμείο.

Ανέφερε μάλιστα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το νόμο που προβλέπει πλαφόν 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη απόφαση για επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές, θα προσέκρουε σε αυτό το νόμο. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τις αποφάσεις δικαστηρίων που δίνουν αναδρομικότητα, έκρινε ότι είναι αντίθετες με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να σημειώσει ότι πρέπει να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια εναντίον των συνταξιούχων.

Ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , Γιώργο Κουτρουμάνη, ότι πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό.

«Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τόνισε, επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην επιλογή της κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα