current views are: 4

29 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:45

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας στη Deutsche Bank – Ερευνάται για «ξέπλυμα» χρήματος

«Βουτιά» άνω του 3% για τη μετοχή του γερμανικού κολοσσού

Δημοσίευση 10:45’

«Βουτιά» άνω του 3% για τη μετοχή του γερμανικού κολοσσού

Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και σε άλλες τοποθεσίες πραγματοποιούν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας από το πρωί, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, η έρευνα διεξάγεται σε σχέση με καταγγελίες για δραστηριότητες που αφορούν ξέπλυμα χρήματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο υπαλλήλους της τράπεζας.

Συνολικά, περίπου 170 αστυνομικοί και στελέχη άλλων υπηρεσιών συμμετέχουν στην έρευνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια έρευνα στα λεγόμενα «Panama Papers» οδήγησε σε στοιχεία ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να δημιουργήσουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. Η Deutsche Bank φέρεται να μην γνωστοποίησε στις αρχές συναλλαγές εικαζόμενης νομιμοποίησης παράνομων εσόδων όταν ύποπτα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της τράπεζας, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας σημειώνει βουτιά 3,3% στα 8,32 ευρώ, ενώ στα χαμηλά της ημέρας βρέθηκε να χάνει 4,7%.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές και επιβεβαίωσε ότι η έρευνα συνδέεται με τα “Αρχεία του Παναμά”, ενώ διευκρίνισε ότι θα κάνει νέες ανακοινώσεις όταν θα υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες.


σχετικα αρθρα