ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Για τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 συνιστώ υπομονή

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2018, 09:44 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2018, 09:44
Τσακαλώτος: Για τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 συνιστώ υπομονή
Facebook Twitter Whatsapp

«Τα μέτρα-αντίμετρα που ψηφίστηκαν για το 2019 και το 2020 ήταν προϊόν ενός συμβιβασμού στην αντιπαράθεση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ»

Στη μείωση του αφορολόγητου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο συνέντευξης του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε: «Για τη μείωση του αφορολόγητου συνιστώ υπομονή, όπως συνιστούσα και σε όσους και όσες προκαταλάμβαναν τη μείωση των συντάξεων».

Σημείωσε ακόμα, μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κυριακής: «Τα μέτρα-αντίμετρα που ψηφίστηκαν για το 2019 και το 2020 ήταν προϊόν ενός συμβιβασμού στην αντιπαράθεση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ. Γνωρίζετε ότι το 2016 το ΔΝΤ απαιτούσε μια πολύ μεγάλη μείωση του αφορολόγητου. Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις υπήρξε ένας συμβιβασμός σε μια μικρή μείωση η οποία μάλιστα δεν ήταν οριζόντια και δεν είτε τις ίδιες επιπτώσεις για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων. Για παράδειγμα το αφορολόγητο 9.100 ευρώ ισχύει για φορολογούμενο με δύο παιδιά ενώ για κάποιον με τρία παιδιά είναι μεγαλύτερο».