current views are: 3

21 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:02

Λαχταριστή πίτα με αυγά και λαχανικά στο τηγάνι με 3,45€

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ζεστό γάλα. Κόβουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές  σε λεπτά και κοντά στικς ,το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την ντομάτα σε μέτριους κύβους…

Δημοσίευση 15:02’
αρθρο-newpost

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ζεστό γάλα. Κόβουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές  σε λεπτά και κοντά στικς ,το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την ντομάτα σε μέτριους κύβους…

[Photo:d.m.]

Υλικά

  • 100 gr.Ελαιόλαδο 0.40€
  • 4 αυγά 0.80€
  • 1 λίτρο γάλα 1€
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 0.05€
  • 1κ.σ. ψιλοκομμένη μαντζουράνα 0.05€
  • 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο .030€
  • Αλάτι- πιπέρι

για το σοτάρισμα

  • 1 μεγάλο κολοκύθι  0.20€
  • ½  κόκκινη πιπεριά  0.10€
  • ½ κίτρινη πιπεριά 0.10€
  • 1 κρεμμύδι φέτες ψιλοκομμένες 0.15€
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους 0.20€
  • 2 φέτες  μπαγιάτικο ψωμί ολικής αλέσεως 0.10€
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ζεστό γάλα. Κόβουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές σε λεπτά και κοντά στικς, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την ντομάτα σε μέτριους κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ.λάδι, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Εάν δεν θέλουμε να είναι τραγανιστά προσθέτουμε 3-4 κ.σ. νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί τρίβοντάς το σε χοντρά ψίχουλα.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το τριμμένο τυρί, τα αρωματικά βότανα, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στην ποσότητα γιατί καρυκεύουμε σε  δύο χρόνους κατά την εκτέλεση) και  τα ομογενοποιούμε. Κατόπιν προσθέτουμε στο μπωλ το μείγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Ζεσταίνουμε το  τηγάνι από τα λαχανικά προσθέτοντας 4 κ.σ. λάδι  και γυρίζουμε όλο το περιεχόμενο του μπωλ σε αυτό. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, τσεκάροντας με μία σπάτουλα την κάτω μεριά της πίτας και το πήξιμο γενικά των υλικών. Όταν η πίτα σταθεροποιηθεί με την βοήθεια  ενός δίσκου ή καπακιού την γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά έως το χρώμα που έχει  πάρει μας ικανοποιεί.

Εάν το τηγάνι μας μπαίνει στο φούρνο μπορούμε να ψήσουμε την πίτα μας σε αυτόν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180οC παρακολουθώντας τα τελευταία λεπτά το πόσο ψημένη την θέλουμε και πόσο χρώμα θέλουμε να πάρει.

Μια γενναία τηγανιά πατάτες συνοδεύει εξαιρετικά το παρασκεύασμά μας!!!! 

Παύλος Φάκαλος    

 


σχετικα αρθρα