current views are: 4

20 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:44

Πεντανόστιμη χοντρομπίγουλη η «Πατρινιά» με 3,10€

Βρέθηκα προ καιρού σε σούπερ μάρκετ με μία φίλη, εκ Πατρών και αυτή, και είμαστε στο ράφι με τα ζυμαρικά. Συζητούσαμε λοιπόν, σχετικά δυνατά, για το να πάρουμε χοντρομπίγουλη, δηλαδή κατά εσάς χοντρό φιδέ, και να κάνουμε ντοματόσουπα…

Δημοσίευση 13:44’
αρθρο-newpost

Βρέθηκα προ καιρού σε σούπερ μάρκετ με μία φίλη, εκ Πατρών και αυτή, και είμαστε στο ράφι με τα ζυμαρικά. Συζητούσαμε λοιπόν, σχετικά δυνατά, για το να πάρουμε χοντρομπίγουλη, δηλαδή κατά εσάς χοντρό φιδέ, και να κάνουμε ντοματόσουπα…

Βρέθηκα προ καιρού σε σούπερ μάρκετ με μία φίλη, εκ Πατρών και αυτή, και είμαστε στο ράφι με τα ζυμαρικά. Συζητούσαμε λοιπόν, σχετικά δυνατά, για το να πάρουμε χοντρομπίγουλη, δηλαδή κατά εσάς χοντρό φιδέ, και να κάνουμε ντοματόσουπα.

Όταν είπαμε την λέξη χοντρομπίγουλη τότε ακούστηκε μια φωνή από τον πίσω διάδρομο: βρε πατριώτες που είσαστε εσείς; Και ναι είχαμε πέσει σε πατριώτη!!!

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 τεμ. Χοντρομπίγουλη(χοντρό φιδέ!!!) 1€
  • 1 μέτριο κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 0,70€
  • 1 λίτρο περίπου νερό(ανάλογα πόσο αραιή την θέλουμε)
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο 0,20€
  • 1 κλωνάρι σέλινο αν μας αρέσει το άρωμά του
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα(προαιρετικά) 1,2€
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ή και γουόκ αν θέλετε, ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κρεμμύδι ίσα να πάρει το άρωμά του. Προσθέτουμε το χυμό και το νερό και τα αφήνουμε να  πάρουν μία βράση.

Σπάμε στη χούφτα μας ένα-ένα τα τεμάχια της χοντρομπίγουλης, καρυκεύουμε  και τα ρίχνουμε στο σκεύος ανακατεύοντας καλά. Βράζουμε για 15  λεπτά και ανάλογα πόσο βρασμένη ή πόσο αραιή την θέλουμε, προσθέτουμε ή όχι νερό και βράζουμε περισσότερο ή όχι .

Εάν θέλουμε μόνο το άρωμα του σέλινου το προσθέτουμε ολόκληρο μετά το μέσο της διάρκειας του βρασμού και μετά το αφαιρούμε. Διαφορετικά το βάζουμε κομμένο. Την τριμμένη φέτα την βάζουμε σε ένα μπολάκι στο τραπέζι και βάζει όποιος θέλει.

Μια έξτρα σπέσιαλ εναλλαγή είναι, όπως την έχεις σερβίρει καυτή τρίβεις από πάνω μια ωραία γραβιέρα, ανακατεύεις κι αρχίζει η γραβιέρα να μισολιώνει.

 Το αποτέλεσμα είναι  κ ό λ α σ η!!!!

Παύλος Φάκαλος

 


σχετικα αρθρα