current views are: 4

26 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:46

Ο «δαίμων» των social media χτύπησε και το Πάντειο…

Χτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκλεισε δύο χρόνια παραμονής στην εξουσία.

Δημοσίευση 13:46’

Χτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκλεισε δύο χρόνια παραμονής στην εξουσία.

Χτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκλεισε δύο χρόνια παραμονής στην εξουσία. Μία επέτειος, η οποία έπειτα από τα όσα έλαβαν χώρα σε αυτό την περίοδο η οποία συμπύκνωσε πολιτικές εξελίξεις δεκαετίας. Άλλοι τη γιόρτασαν [λίγοι ήταν αυτοί η αλήθεια είναι] και άλλοι την είδαν ως μία ευκαιρία για να υπενθυμίσουν τα όσα έκανε ή μάλλον δεν έκανε η κυβέρνηση της Αριστεράς [με ολίγη από δεξιά].

Πολιτικοί και κόμματα έβγαλαν «πύρινες» ανακοινώσεις για τα «ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα». Άλλοι, πρώην συριζαίοι έβγαλαν δηλώσεις μετάνοιας που στήριξαν την πρώτη κυβέρνηση, «η οποία πρόδωσε την λαϊκή ψήφο μετά το δημοψήφισμα και έφερε ένα χειρότερο μνημόνιο». Τα social media δε, το νέο βήμα για τους πολίτες, πήραν «φωτιά». Το hashtag #2ΧΡΟΝΙΑ_ΧΩΡΙΣ_ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι στο Twitter από τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στους έλληνες χρήστες, ενώ και το Facebook πλημμύρισε με δημοσιεύσεις.

Αλγεινή όμως εντύπωση σε αυτή την θάλασσα από posts, κάνει ένα post του καθηγητή τμήματος Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Θανάση Διαμαντόπουλου. «Δύο χρόνια… αρκετά… Να μη γίνουν πιο πολλά…», έγραψε ο καθηγητής και η γνώμη του είναι καθ όλα σεβαστή. Πολλοί θα συμφωνούσαν μαζί του. Το επιλήψιμο εν προκειμένω όμως είναι όμως ότι η εν λόγω ανάρτηση κοινοποιήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του τμήματος στο Facebook. Για λίγα έστω λεπτά δηλαδή, φάνηκε σε αρκετούς πως η πολιτική τοποθέτηση του καθηγητή ανήχθη σε επίσημη τοποθέτηση και του τμήματος,. Φυσικά δημιουργήθηκε μέγας σάλος με το θέμα, πράγμα λογικό και επόμενο, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, να προσπαθεί να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα και να τα ρίχνει στον «δαίμων» της τεχνολογίας: Δηλαδή στο ότι δεν γνωρίζει το πώς λειτουργεί το Facebook και ιδίως «μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο»:

Όλα αυτά οφείλονται αποκλειστικώς σε εμένα και στη σχετική άγνοια που έχω για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook, ειδικά όταν το διαβάζω μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο. Λυπάμαι για την αναστάτωση που προκάλεσα.

Παρά τα όσα λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αρκετά ΜΜΕ – με μεγάλες δόσεις υπερβολής η αλήθεια είναι – ζούμε σε μία Δημοκρατία, στην οποία η ελευθερία της άποψης είναι ύψιστο αγαθό. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Άλλο αυτό όμως, άλλο το να χρησιμοποιείται ένας λογαριασμός πανεπιστημιακού τμήματος για να αναπαράγονται πολιτικές τοποθετήσεις. Δεκτή η εξήγηση του καθηγητή, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, όταν διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του τμήματος στο οποίο διδάσκει. Και που τα όσα γράφονται έστω εκ παραδρομής προκαλούν συζητήσεις.

Ιδίως, στους περίεργους και πολωμένους καιρούς που ζούμε, δεν χρειάζεται και άλλο λάδι στη φωτιά…