ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έχυσε 60.000 λίτρα από το καλύτερο κρασί στον υπόνομο

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2012, 22:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έχυσε 60.000 λίτρα από το καλύτερο κρασί στον υπόνομο
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας πρώην υπάλληλος οινοποιείου συνελήφθη σήμερα στην Τοσκάνη επειδή έχυσε σκόπιμα 60.000 λίτρα κρασιού της ποικιλίας Μπρουνέλο ντε Μονταλτσίνο, ενός από τα διασημότερα κρασιά της Ιταλίας.

Ένας πρώην υπάλληλος οινοποιείου συνελήφθη σήμερα στην Τοσκάνη επειδή έχυσε σκόπιμα 60.000 λίτρα κρασιού της ποικιλίας Μπρουνέλο ντε Μονταλτσίνο, ενός από τα διασημότερα κρασιά της Ιταλίας.

Η αξία του κρασιού που κατέληξε στον υπόνομο εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντρέα Ντι Τζίζι, 39 ετών, συνελήφθη μετά την υποκλοπή από την αστυνομία μίας συνομιλίας του στο αυτοκίνητο με έναν ανιψιό του, στον οποίο εκμυστηρεύθηκε πως χρειάσθηκε να πλύνει τους λεκέδες από κρασί που είχαν μείνει στον παντελόνι που φορούσε την προηγούμενη νύχτα. Τότε ο φερόμενος ως δράστης είχε διεισδύσει λάθρα στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Κάσε Μπάσε, προκειμένου να εκτελέσει το εκδικητικό του σχέδιο, ανοίγοντας τις κάνουλες για να χαθεί το εκλεκτό κρασί.

Η επιστημονική ομάδα της αστυνομίας Ris πλέον ερευνά το παντελόνι του συλληφθέντος, στο οποίο εντοπίσθηκαν οι λεκέδες, προκειμένου να εντοπίσει το πολυφαινολικό προφίλ τους. Το παντελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα, είχε βρεθεί, μαζί με επίσης λεκιασμένες κάλτσες, στο πλυντήριο στην κατοικία του Ντι Τζίζι στο Τορενιέρι, στα περίχωρα του Μονταλτσίνο, λίγο μετά τη δολιοφθορά. Ο δράστης είχε βγάλει τα ρούχα του μετά την πράξη και έφυγε οδικώς στη Ρώμη.

Ο Ντε Τζίζι αντιμετωπίζει πλέον την κατηγορία της δολιοφθοράς για τον βανδαλισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο καταγόμενος από τη Ρώμη Ντι Τζίζι έδρασε αποκλειστικά με κίνητρο την εκδίκηση διότι ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα τον είχε επιπλήξει επανειλημμένως για αβλεψίες του και τη συμπεριφορά του, ευνοώντας έναν άλλο υπάλληλο του οινοποιείου , στον οποίο είχε παραχωρήσει μάλιστα και κατάλυμα.

Ο Ντι Τζίζι, ο οποίος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο για κλοπές, κλεπταποδοχή και βλάβες, κατηγορείται πως έχυσε το Μπρουνέλο στις αρχές του μήνα, καταστρέφοντας τη σοδειά από τους τρύγους των ετών 2007 έως 2012.
Σημειωτέον πως το κάθε μπουκάλι του αμπελώνα Κάσε Μπάσε κοστίζει 250 ευρώ.

Ο δήμαρχος της πόλης Μονταλτσίνο Σίλβιο Φραντσεσκέλι και ο πρόεδρος της κοινοπραξίας παραγωγών Μπρουνέλο Φαμπρίτσιο Μπιντότσι εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς την αστυνομία για την σύλληψη, η οποία κατ' αυτούς αποκαθιστά την «γαλήνη» στην περιοχή.

«Είναι μία πράξη ποταπή και ασύλληπτη από τη φαντασία του ανθρώπου», ανέφεραν οι δύο άνδρες σε κοινή τους ανακοίνωση, μετά την διάψευση των αρχικών υποψιών που απέδιδαν την καταστροφή στη δράση κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος -κάτι που είχε θορυβήσει τους οινοπαραγωγούς της Τοσκάνης.