ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ειδικός υποστηρίζει ότι έτσι ήταν το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού (φωτό)

Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2015, 09:07 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2015, 12:46
Ειδικός υποστηρίζει ότι έτσι ήταν το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού από αυτό που έχουμε δει σε αγιογραφίες και βιβλία παρουσιάζει ένας επιστήμονας ο οποίος δηλώνει ότι ανακάλυψε το «αληθινό» πρόσωπο του Θεανθρώπου.

Ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού από αυτό που έχουμε συνηθίσει σε αγιογραφίες και βιβλία παρουσιάζει ένας επιστήμονας ο οποίος δηλώνει ότι ανακάλυψε το «αληθινό» πρόσωπο του Θεανθρώπου.

Ο Richard Neave συνταξιούχος Βρετανός ειδικός στην ιατροδικαστική ανακατασκευή του προσώπου από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ  χρησιμοποίησε για να φτιάξει το συγκεκριμένο πορτραίτο την εγκληματολογική ανθρωπολογία, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για να λύσει τα εγκλήματα.

Χρησιμοποιώντας την ιατροδικαστική και τα αρχαιολογικά δεδομένα, ο Neave έχει ανακατασκευάσει δεκάδες διάσημα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Φιλίππου Β' της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του βασιλιά Μίδα της Φρυγίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror στον επιστήμονα και την ομάδα του δόθηκαν εβραϊκά κρανία από τους ισραηλινούς αρχαιολόγους και πάνω σε αυτά βασίστηκαν για να φτιάξουν το πρόσωπο του Ιησού. Η ομάδα είπε επίσης ότι ο Ιησούς θα μπορούσε να έχει γένια και κοντά μαλλιά -πιθανόν με σφιχτές μπούκλες- σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση.

Χρησιμοποιώντας το μέσο όρο της εμφάνισης των ανθρώπων της περιοχής όπου μεγάλωσε ο Ιησούς, όπως υποστηρίζουν, θα μπορούσε να είναι λίγο παραπάνω από 1,52 μέτρα σε ύψος και περίπου 50 κιλά και εφόσον εργαζόταν σε εξωτερικούς χώρους ως ξυλουργός μέχρι κάποια ηλικία, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να έχει πιο μελαψή επιδερμίδα απ' ό,τι απεικονίζεται. 

Δείτε το πορτραίτο που δημιούργησε ο Neave